_

کتابهای منتشرشده توسط دکتر ناصرمقدسی

_

علوم آینده ـ با نگاهی به پیوند مغز، پیوند انسان ـ حیوان و نقش مغز در ارتباط با فرازمینی‌ها

آنچه در این کتاب می آید نمونه ای واضح از نقش تکنولوژی در ایجاد علوم جدید است. بدون تکنولوژی، پیوند مغز و یا پیوند انسان و حیوان مقدور نخواهد بود. همچنین این تکنولوژی است که به ما در ارتقای قدرت پردازشی مغزمان یاری می رساند. تنها با ارتقای توان پردازشی مغزمان است.که می توانیم از آن در شناخت کیهان و …

تـرابشــر ـ نورون‌ها، ربات‌ها و هوش مصنوعی در نظریه‌ی ساخت‌پذیری واقعیت

جهان با سرعتی باورنکردنی در حال تغییر است. این تغییر، بنیان های هویتی انسان خردمند را هدف گرفته و او را به سوی جهان های جدید با تجربه های شگفت انگیز سوق می دهد. امتزاج انسان و ماشین، هوش مصنوعی و حتی تلاش برای جاودانگی می تواند به تغییر گونه ی ما منجر شود و گونه ی جدیدی را به وجود آورد.

جهان بدنی و آخرالزمان کرونایی

کرونا با آخرالزمانش امده است؛ آخرالزمانی که به معنای نابودی و تباهی نیست، بلکه از میان ویرانه‌های کرونا انسان، با منش و خردیجدید بار دیگر متولد خواهد شد. کرونا انسان را با بدن خود روبه‌رو کرده است؛ بدنی که می‌تواند در این آشوب آخرالزمانی بیمار گردد وحتی از بین برود. آنها که می‌مانند باید دید خود را نسبت به بدنشان عوض کرده، رابطۀ خود با بدنشان را دوباره تعریف کنند.

دلنوشته های یک پزشک و بیمارانش در زمان کرونا

در قرن بیست‌ویکم، یک ویروس همه را به چالش کشیده بود و در این چالش عفونت و مرگ را تقاضا می‌کرد .پپس عجیب نبود اگر من و بیمارانم نیز ترسیده باشیم. چکار باید می‌کردیم؟ در پستویِ ترسِ خود پنهان می‌شدیم؟چند روزی با این درگیری‌های ذهنی به سر بردم. تا این‌که به ذهنم رسید چالشی به راه بیندازم: چالش نوشتن و نقاشی کردن. نوشتن و نقاشی کردن آن چیزی که می‌خواهد ما را بترساند.

کتاب ام اس، دوست کوچولوی من

“ام اس، دوست کوچولوی من” این کتاب نوعی جستجوی کودکانه برای حل یک مشکل است، مشکلی که می تواند خانواده و یا جامعه ای را به خود دچار سازد.این مشکلات حل نخواهند شد مگر اینکه روح کودکانه ای در ما باشد که بی هیچ واهمه ای خود را به اقیانوس بزند تا آن مروارید ناب را بیابد.

 

علی در لابه لای نورون ها

این کتاب یک داستان مصور کودکانه است که توسط عبدالرضا ناصر مقدسی متخصص مغز و اعصاب برای رده سنی کودکان نگاشته شده است.این کتاب نوعی جستجوی کودکانه برای حل یک مشکل است، مشکلی که می تواند خانواده و یا جامعه ای را به خود دچار سازد.
این مشکلات حل نخواهند شد مگر اینکه روح کودکانه ای در ما باشد که بی هیچ واهمه ای خود را به اقیانوس بزند تا آن مروارید ناب را بیابد.

خوانش بیماری در بستر اسطوره

خوانش بیماری در بستر اسطوره، با عنوان فرعی «مقدمه ای بر اسطوره درمانی» دکتر عبدالرضا ناصر مقدسی سال های متمادی بیماری ام اس را از جوانب مختلف مطالعه کرده، در این اثر تلاش کرده تا بیماری ام اس را از دریچه اسطوره مورد مداقه قرار دهد و با بسط و گشایش برخی داده¬ های اسطوره شناختی امکان بازخوانی این بیماری را در بستر  روایت‌های اسطوره‌ای فراهم کند.

کتاب درآمدی بر نورومیتولوژی

بررسی حیات و چگونگی تکامل آن در طول میلیون‌ها سال می‌تواند حقایقی را در مورد گونه انسان و چگونگی رشد و تکامل آگاهی در جهان و طبیعت به ما بیاموزد. تکامل متفاوت مغز، آگاهی متفاوتی را به وجود میاورد و ساختار مغزی ما برای ایجاد یک آگاهی به کار گرفته میشود.

 

نئاندرتال‌ها، کورونا و زمین سایبورگی

کتاب حاضر در پی بررسی ریشه‌های بسیار قدیمی بحران جدید کوروناست که شاید  یکی از بزرگترین بحران‌هایی باشد که نوع بشر به خود دیده است. علی‌رغم تمام پیشرفت‌ها در علم و فناوری، نه‌تنها بشر هنوز نتوانسته است بر آن فائق آید، بلکه شاید این ویروس، با جهش‌های تازه‌اش،  تلاش فراوان دانشمندان برای گسترش این همه‌گیری را به شکست منجر  کند.

درآمدی به اسطوره‌شناسی عصبی-تکاملی

سؤالاتی که در اسطوره‌شناسی عصبی-تکاملی مطرح می‌شوند از سنخ سؤالات زیست‌شناسی تکاملی‌اند؛ اسطوره چرا به وجود آمد، ریشه‌های زیستی آن چیست، و آیا ممکن است با تکامل انسان، اسطوره نیز دگرگون شود و حتی از بین برود. اینها سؤالاتی است که تنها به کمک علم تکامل می‌توان بدانها پاسخ داد. اینکه رویکرد ما به اسطوره تکاملی باشد، تبعات زیادی به‌دنبال خواهد داشت.

سالک مغزها و لحظه‌ها: نگاهی به اشعار مهدی اخوان ثالث از دیدگاه اسطوره‌شناسی عصبی-تکاملی

مهدی اخوان ثالث شاعری صاحب‌سبک و بی‌شک یکی از برجسته‌ترین نمایندگان شعر فارسی است. شعر او به استفاده هوشمندانه از لغات قدیمی و مهجور در بافتی جدید شهرت دارد. شیوه‌ای که در کنار استفادۀ وی از اساطیر ایران شکلی ویژه به شعر او بخشیده و باعث شده زبان یگانه‌ای داشته باشد. …